torstai 22. tammikuuta 2015

Olkkarin räjäytys!

Kesällä tehtiin miähen viimesellä kesälomaviikolla makkariin pientä pintaremonttia, jossa maalattiin seinät uusiks. Samalla siinä katseltiin, että samaa hommaa voitas jatkaa olkkarin puolella sitten myöhempänä ajankohtana.

Ja nyt se ajankohta oli sopiva. Eli tuumasta toimeen ja olkkarin tyhjennys muihin huoneisiin. Keittiö oli niin täynnä tavaraa, että sinne sai mennä etuperin ja tulla takas takaperin. Ja makkarissa oli hetkellisesti luxusta katella 55" telkkaria suoraan sängystä, muutoin sielläkin oli sellaset satasen esteet ylitettävänä.

Ennen





Mutta tarkoitushan oli siis, että alotetaan remppa sitten tammikuussa...juuei. Alotettiin sitten juur ennen joulua - 20 päivä - kun muut siivoili, puunas, valmisti ruokia, ressas enemmän ja vähemmän joulusta, niin me revittiin hampaat irvessä tapettia irti! Oli meinaas se joulufiilis aika kadoksissa. Varsinkin kun entinen vatipää omistaja oli keksiny kivoja kikka kolmosia tehdessää ite pintaremppaa. Ensinnäkää se tapetti ei meinannu irrota seinästä millään, tajua millä ihmeen epoksiliimalla se oli ne tapetit seinää vetäny kiinni.



Kun sitten vihdoin sitä tapettia alko saamaan irti, niin pamahti esille se täydellinen ylläripylläri! Se vatipää oli ilmeisesti halunnu päästä helpolla ja jättäny vanhat tapetit seinään kiinni ja päättäny peittää seinässä olevat reiät laittamalla vanhan tapetin päälle kittiä! Joissain kohdissa sen kitin päällä oli vielä maaliakin. Betoniseinä, vanha tapetti, kitti ja uus tapetti, juuri näin! Ja kun ne kittipaikat ei ollu mitään viis senttiä kertaa viis, vaan isoimmat alueet mitä löyty oli lähestulkoo puol metriä kertaa noin metri. Pakkohan se kittiläjä oli pakko saada irti, kun alta pilkotti tapettia. Ei siihen päälle voinu mennä maalaan seinää. Neljättä päivää siinä meni, että saatiin seinät jonkilaisee kuntoo edes.

Mikä älynväläys!

 Meinas usko loppua kesken ja lähellä oli että olis soittanu jollekkin remppamiehelle hoitaa hommat loppuun. Tai räjäyttää sellanen pienen pieni atomipommi olkkarin keskellä. Aluks meitin piti maalata seinät, mutta näiden kivojen ylläreiden takia seinät olis tarvinnu paaaljon enemmän hommaa, kun mihin rahkeet riitti. 

Seiniin kertaalleen vedetty pohjamaali

Parvekeikkunan seinältä ei lopulta saatu edes sitä päällitapettia irti, jolloin tuli suunnitelmiin muutos - tapetoidaan. Päästään helpommalla. Hiottiin tapetin pinta pois, pohjamaalit seiniin, uudet tapetit seinään ja vahinko kiertään seuraavalle. Joulun yhtenä välipäivänä sitten tapetoitiin iskän ja miähen kanssa kolmistaan, yks päivä siinä menikin. 




Mutta nyt se on valmis!

Jälkeen









Ei kommentteja: